Je bent nu hier: Home / Zakelijk

More than Mom zakelijk

More than Mom geeft workshops en individuele coaching aan moeders. Moeders in alle fases van het moederschap. Omdat het moederschap zoveel meer impact heeft dan iemand je van tevoren kan uitleggen. En het naast overweldigend geweldig ook overweldigend heftig, slopend en energie-slurpend kan zijn. Omdat zoveel moeders hun hart en ziel in het moederschap leggen, en daarbij vaak zichzelf vergeten en voorbij lopen. En naast het begeleiden van hun kinderen werken ze en hebben ze een partner, vriendinnen, familie en anderen in hun omgeving die hun aandacht vragen. Deze prachtige vrouwen vergeten vaak om goed voor zichzelf te zorgen.

"Ik had veel aan de gesprekken met en tips van Anouk. Met name de cirkel van invloed en de prioriteitenmatrix. Zij gaf mij het vertrouwen dat de gesprekken ook daadwerkelijk vertrouwelijk waren."
C.L. - Zwolle

Moeders als werknemer

Het gevolg daarvan is dat ze zichzelf voorbij lopen en zowel thuis als op het werk minder goed gaan functioneren. Overspannenheids- of burn-outklachten liggen op de loer.
Moeders zelf zijn bang om in te storten, controle of grip te verliezen, aan “de buitenwereld” (collega’s of leidinggevende of zelfs privé) toe te moeten geven dat het niet (altijd) zo vlekkeloos verloopt als ze zouden willen (keeping up appearances).  
Het grootste verlangen van deze drukbezette moeders is rust, balans en verbinding ervaren. In hun eigen lijf en geest, en in hun bestaan / in relatie met hun omgeving. Ze willen zichzelf (terug)vinden.
In onze workshops helpen wij moeder zich bewust te worden van hun eigen gewoontes en overtuigingen. Dit combineren wij met praktische handvatten waar de moeders thuis en/of op het werk direct mee aan de slag kunnen.

"Marieke is erg professioneel. Ze stelt de juiste vragen waardoor ik tot bepaalde inzichten ben gekomen. Ik kan merken dat Marieke kennis heeft van coaching. Aan de hand van theorie worden bijvoorbeeld patronen duidelijk. Tevens prettige oefeningen en tips voor thuis.
E.B. - Apeldoorn

U als werkgever

Voor u, als werkgever, is het van groot belang dat uw werknemers deze rust, balans en verbinding ervaren. Een ontspannen werknemer functioneert beter en verzuimt minder. Onze workshops en individuele coaching dragen hier aan bij, doordat een moeder zich bewust wordt van haar eigen aandeel in het “vele moeten” en wat ze nodig heeft om in haar “kracht” te komen. De moeders leren zichzelf beter kennen en leren daarnaast hoe ze beter voor zichzelf kunnen zorgen zowel op werk- als privégebied.

Binnen bedrijven, scholen en zorginstellingen is vaak al veel aandacht voor jonge talenten, hoger opgeleiden, en soms zelfs voor vrouwen. Maar we zien nog nauwelijks aandacht specifiek voor moeders.

“Er werd altijd goed geluisterd en ik had het gevoel begrepen te worden”
T.K. - Apeldoorn

Onze workshops en individuele coaching

Wij zijn ervan overtuigd dat we met onze workshops en coaching preventieve resultaten kunnen boeken voor deze groep hard werkende, loyale, zichzelf voorbij rennende werknemers. En dat maakt onze workshops en coaching de investering waard!
Wij hebben samen veel ervaring opgedaan in zowel het bedrijfsleven als in het onderwijs. Dit in combinatie met onze eigen ervaringen als moeder, zorgt ervoor dat onze workshops en coaching goed aansluiten op de behoeften van werkende moeders.