Je bent nu hier: Home / Over ons

More than Mom – over ons

more than mom zwolle foto mssn stand

More than Mom, dat zijn wij: Anouk Romkes en Marieke Maat.

Anouk

Ik ben Anouk (links op de foto), 39 jaar en getrouwd. Wij hebben een dochter (9 jaar) en twee zonen (7 en 4 jaar). Na 7 jaar met heel veel plezier in Zwolle (Stadshagen) gewoond te hebben, zijn wij in 2017 naar Wageningen verhuisd om dichter bij veel familie en vrienden te wonen. Ik ben open, eerlijk, rustig, nuchter en goedlachs en geniet ontzettend van mijn gezin, hardlopen, lezen, yoga, skiën en uit eten of naar de sauna gaan met vriendinnen. 

Marieke

En ik ben Marieke (rechts op de foto), 41 jaar. Mijn man en ik zijn de trotse ouders van twee jongens (11 en 6 jaar) en een meisje (9 jaar). Met ons gezin wonen wij al jaren in Zwolle, in de wijk Stadshagen.
Ik geniet van de combinatie van mijn werk en mijn gezin en van de balans die ik daarin heb gevonden. Ik heb daarnaast ook tijd voor mezelf nodig. Ik lees dan graag of ga hardlopen, shoppen, wandelen of naar de sauna met vriendinnen. Ik ben open, eerlijk, rustig, oprecht, houd van een lach en ik ben hooggevoelig. Ik heb tijdens mijn opleiding geleerd op mijn gevoel en intuïtie te vertrouwen. Mede daardoor zet ik mijn hooggevoeligheid nu in als kracht.

Zelf zijn we ook te drukbezette, werkende moeders geweest en hebben we geprobeerd teveel of de verkeerde ballen in de lucht te houden. Uiteindelijk hielden we dat niet vol.

In 2015 en 2016 liepen we allebei vast in de combinatie van werk en privéleven. Anouk werkte jarenlang in de financiële dienstverlening en kwam uiteindelijk met een veel te hoge bloeddruk thuis te zitten. Marieke heeft een onderwijsachtergrond en viel uit vanwege een burn-out. Voor ons allebei brak een tijd van bezinning aan. Wat willen we graag doen? Waar worden we nu echt blij van? De antwoorden op deze vragen kwamen tijdens onze vervolgopleidingen en de professionele begeleiding die daarbij hoorde. We deelden veel met elkaar, over onze persoonlijke ontwikkeling maar ook over de mooie momenten en de strubbelingen binnen onze gezinnen. Wat een overeenkomsten zagen we! En wat was het waardevol om dit met elkaar te delen. We zagen vrouwen om ons heen met dezelfde dingen worstelen en we merkten hoe lastig het voor velen is om hier open over te zijn. Zo kwamen we op hetzelfde spoor terecht en werd het idee voor More than Mom geboren.

Wij kijken nog regelmatig terug op de tijd waarin we onszelf voorbij holden. We zijn bewuster gaan leven, hoewel ook onze levens natuurlijk nog steeds druk zijn. We maken vooral andere en bewustere keuzes, mede omdat we hebben geleerd beter voor onszelf te zorgen. Er is meer rust in onze levens en in onze gezinnen gekomen en dat gunnen we jou en jouw gezin ook.

“Goed voor jezelf zorgen is het mooiste cadeau dat je je kinderen kunt geven”

Anouk heeft naast More than Mom ook Krachtig coaching & training. Krachtig richt zich op hoger opgeleide medewerkers, voornamelijk in het bedrijfsleven. Anouk is met Krachtig aangesloten bij beroepsvereniging NOBCO.  Marieke heeft naast More than Mom coachpraktijk Maat coaching & training. Maat coaching & training richt zich op de onderwijswereld en is aangesloten bij Spotcer