pijl

Ook mama verdient een ontspannen en gezellig Sinterklaasfeest

more than mom zwolle sint snoep

De aankomst van de Sint is voor moeders de start van de drukke feestmaanden. Er moeten cadeaus ingeslagen worden, Sinterklaasfeestjes met familie, school, werk, sportclubjes etc gevierd worden.

Hoe zorg je er in al die hectiek nou voor dat het voor jou ook een beetje ontspannen en gezellig blijft?

Wij hebben een paar tips voor je:

1. Leg je lat lager, Sint is ook gezellig (of misschien wel juist héél gezellig) als het niet perfect is. Je hoeft niet het perfecte gedicht te schrijven of de mooiste surprise te knutselen. Goed is goed genoeg.

2. Plan rust in. Dit is een heel drukke periode, zowel voor jezelf als voor je kinderen die allerlei Sint-spanningen ervaren of ze nou nog geloven of niet. Ze zijn sneller van slag dan normaal. Daardoor hebben jullie allemaal meer rust nodig. Dus zet kruizen in je agenda, spreek af dat er niet elke middag een speelafspraakje gemaakt wordt, maar relax samen op een doordeweekse middag.

3. Vergeet jezelf niet deze periode! Want waarom zouden we – naast het verwennen van onze kinderen – niet ook onszelf verwennen? Koop iets voor jezelf wat je jezelf normaal niet zomaar gunt, pak het in en stop het in de zak voor pakjesavond.

4. Voel je stress omdat je nog veel of alle cadeautjes moet kopen? Denk dan aan de vier-cadeautjes-regel: Geef je kids vier cadeautjes in de volgende categorieën (hoeft niet letterlijk natuurlijk, maar handig als leidraad): “something to wear, something to read, something they want, something they need”. Het helpt ons elke keer weer om onze Sint inkopen vrij snel afgerond te krijgen.

Wat is voor jou vaste prik tijdens de feestmaanden? Hoe zorg jij goed voor jezelf? En hoe maak je Sint ook een ontspannen en gezellig feest voor jezelf? Deel jouw tips in de opmerkingen hieronder.


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf vijftien in cijfers: