pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Blog
  5. /
  6. De joggingbroek

De joggingbroek

more than mom zwolle joggingbroek 2

Onze zoon van 5 kwam vanmorgen vol trots de keuken in wandelen ... in zijn joggingbroek. "Kijk mam, ik heb toch mijn joggingbroek aangedaan". Ja, dat zag ik. En ik vond er wat van. Samen met het trainingsvest leek hij meer klaar te zijn voor een sportdag dan voor een dag op school. Gisteravond was ik nog zo blij dat hij akkoord ging met zijn leuke jeans bij dat vest.

Maar hij was dik tevreden. Want wat is nou fijner dan in je zachte, warme, soepele broek te kunnen spelen en werken, op de grond, aan tafel en buiten?

Ik vroeg me af wat mijn probleem eigenlijk was. Zinnen als "dat hoort niet naar school" en "het ziet er niet mooi uit" kwamen voorbij in m'n gedachten. Maar wie bepaalt wat hoort? En wat mooi is? Is mijn zoon leuker als hij een jeans aan heeft? Vinden mensen míj soms leuker als mijn zoon er netjes uitziet? Nee natuurlijk.

Willen we niet allemaal dat onze kinderen zichzelf (kunnen en mogen) zijn? Dat ze lekker in hun vel zitten? Dat ze zich niet te druk maken om de verwachtingen van anderen, maar hun eigen pad volgen? Dat smoor ik in de kiem als ik hem veroordeel om een joggingbroek. Of om de combinatie die hij kiest omdat hij die mooi of fijn vindt.

Mijn zoons blijven dus allebei lekker in joggingbroeken en eigen, authentieke combinaties naar school gaan. Of naar vrienden, of familie, en soms zelfs naar kerstfeestjes.

En ik ... ik laat het los. En zorg dat we extra leuke joggingbroeken in huis hebben  Loslaten geeft zoveel rust en ruimte. Ruimte voor genieten, ruimte voor lichtheid en zorgeloosheid. Ruimte voor een extra glimlach en knuffel 🥰


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf dertien in cijfers: