pijl

Coronatijd: ineens zit je de hele dag thuis ... met je ouders, broers en zussen

more than mom zwolle Take some time to enjoy

Er komen veel mooie berichten voorbij over thuiswerken met kids. Heel welkom ook! Zoals handige schema's om wat structuur in de dagen te brengen. Vanmiddag mag ik op de school van onze kinderen schoolwerk ophalen. Ook dat zal helpen om wat structuur en stilte in huis te brengen. Diep respect overigens voor al het werk dat door de scholen verzet wordt om dat thuis leren mogelijk te maken!

Net dacht ik ineens andersom: want hoe overleef je als kind je ouders, broers en zussen? Ineens zit je thuis, je ouders hebben misschien wel stress over hun werk, zijn zoekende naar een nieuw ritme in huis en met hun werkzaamheden. Je broers en zussen (als je die hebt) kunnen leuke speelkameraadjes zijn, maar het is toch wel even anders dan je vriendjes, en de relaxte sfeer van vakantie ontbreekt helaas.

Tip: verplaats je in je kind. Maak minstens 1x per dag een half uur of uur volledig vrij voor je kind en laat je kind de activiteit kiezen. Leg je telefoon en laptop weg en geniet. Kijk naar je kind, verbind met je kind, verbaas je, verwonder je en maak plezier. Haal het beste uit deze gekke tijd. Maak herinneringen.

#ouderschap #moederschap #thuiswerken #coronavirusnl #makingmemories #geniet #verbind

hashtag


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf dertien in cijfers: